Vida quotidiana

Dins la Llar la Ribeta, un dels nostres objectius és oferir un ambient acollidor i tranquil on els infants es trobin com a casa seva. Volem aprofitar aquest confinament per compartir-vos un article on explica detalladament per què es treballa la vida quotidiana a la llar d'infants i perquè és tan important deixar que els més petits de casa aconsegueixin els seus reptes ells mateixos.






 Penny Ristccher ens diu que els infants han de ser els protagonistes de la seva pròpia acció:

La vida quotidiana a l’escola bressol significa tenir cura de totes les situacions: joc, alimentació, descans, relacions, expressió motriu i lliure moviment.
Aquests moments de vida quotidiana són essencials per al desenvolupament autònom dels infants. 
Ells són els protagonistes de la seva pròpia acció i, per tant, són ells els que marquen el ritme del seu procés vital. Des de l’escola s’acompanyen aquests processos tot respectant els interessos de cada infant, deixant que es desenvolupin al màxim i d’una manera autònoma les seves capacitats. Per això, procurem crear una atmosfera tranquil·la i agradable on, els adults, oferim un espai acollidor i de relacions afectives i estables. L’essencial és que l’Infant descobreixi les coses per ell mateix. Tot el que obtingui a través de la seva pròpia experiència li proporcionarà un saber molt diferent d’aquell que aconsegueixi quan se li donen les respostes.




Dins la llar el seu repte és assolir el camí cap a l'autonomia i ho fem mitjançant els hàbits. No assoleixen el que els proposem d'un dia per l'altre sinó que dia rere dia han anat provant fins que finalment ho han aconseguit.




Alguns reptes que nosaltres els posem poden ser: posar-se aigua tots sols, rentar-se les mans i eixugar-se les, posar-se el pitet, recollir el seu plat quan acaben de dinar, anar a buscar un mocador quan tenen mocs...


Us proposem algunes coses que podeu deixar que facin sols i així a poc a poc vagin sent més autònoms:

Parar taula
Ajudar a netejar
Posar-se el pitet
Rentar-se les mans
Emparellar els mitjons,
Ajudar a preparar el berenar
Estendre roba
Rentar-se la cara
Endreçar les joguines
Pentinar-se
❤ Escollir la roba per posar-se
...

Esperem que ho poseu en pràctica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Als més grans de la Llar...

El Pelat, el Pelut i el Punxegut!

Festa de l'aigua